ibrahim şahin ateş
-
Çeviri
Psikanalizde Bazı Temel Dersler (1940 [1938])- Sigmund Freud
Yeni bir bilgi dalını yahut tevazu ile ifade etmek gerekirse yeni bir araştırma dalını, bu alanda eğitim görmemiş bir topluluğa…
Devamını Oku » -
Genel
Bilimsel Bir Psikoloji Projesi (1895)- Sigmund Freud
Sigmund Freud’un Proje’si ilk kez Türkçede! Felsefe Sanat Psikanaliz adına çalışma arkadaşımız İbrahim Şahin Ateş Freud’un 127 yıllık “kitap taslağını”…
Devamını Oku » -
Çeviri
Bilinçdışı ve Zaman (1939)- Marie Bonaparte
Marie Bonaparte tarafından kaleme alınan, 1939 yılında Revue française de psychanalyse, 1940 yılında ise International Journal of Psychoanalysis‘te yayınlanan “Bilinçdışı ve Zaman”…
Devamını Oku » -
Çeviri
1893 Tarihli “Ön Bildiri” İçin Eskizler (1892)- Sigmund Freud
(A) Josef Breuer’e Mektup[1]–[2] 29.6.92. Saygıdeğer dostum, Sana masumane bir şekilde teslim ettiğim birkaç sayfanın tatmini yerini düşüncenin verdiği…
Devamını Oku » -
Çeviri
Fetişizmin Oluşumu Üzerine (1909)- Sigmund Freud
Öncelikle, FREUD2LACAN web sitesinin sahibi Richard G. Klein’a bu metnin kendisinin (Almanca aslını ve Louis Rose tarafından yapılan çevirisini kullanarak)…
Devamını Oku » -
Çeviri
Taslak E, Kaygı Nasıl Oluşur (1894)- Sigmund Freud
İsabetli bir şekilde, tam da benim zayıf olduğunu hissettiğim bir noktada sorunu sordun.[1] Bu konuda bildiğim yegâne şey şu: Nevrotik…
Devamını Oku » -
Dosya Dışı
Bir Not: Freud’da Temsil ve Yargı – II- Şahin Ateş
Bir önceki yazımda, Freud’un “bu psikozlar ve mevzubahis iki nevroz ile makul bir ilişkisi olduğuna” hükmettiği bakış açısına ilişkin bir…
Devamını Oku » -
Dosya Dışı
Bir Not: Freud’da Temsil ve Yargı- Şahin Ateş
Yaklaşık dört ay evvel yayınlanmış olan Çevirmen Freud ve Vatandaşlık başlıklı yazımın devamı olarak kabul edilebilecek, en azından onun ile…
Devamını Oku » -
Çeviri
Aktarım Nevrozlarına Genel Bakış (1915)- Sigmund Freud
Öncelikle, FREUD2LACAN web sitesinin sahibi Richard G. Klein’a bu metnin kendisinin (Almanca aslını ve Alex Hoffer ve Peter T. Hoffer…
Devamını Oku » -
Çeviri
Tedaviye Başlamak Üzerine (1913) – Sigmund Freud
Tedaviye bir ya da iki hafta sürecek böylesi bir deneme süreci ile başlamanın tanı ile ilişkili sebepleri de vardır. Bir…
Devamını Oku »